Vraag en antwoord

Veel gestelde vragen over het Bridge-It rekenprogramma

 

Vragen met betrekking tot Bridge-It

Kan ik de USB-stick waar Bridge-It op staat ook gebruiken voor andere bestanden?
Waar moet mijn computer aan voldoen?
Hoeveel installaties van het Bridge-It rekenprogramma mag ik maken?
Wat kan ik allemaal met het uitrekenprogramma Bridge-It?
Ondersteunt Bridge-It ook viertallen of individuele wedstrijden?
Kan ik Bridge-It 5 en NBB-Rekenprogramma 4 op dezelfde computer gebruiken?

Kan ik de USB-stick waarop Bridge-It staat ook gebruiken voor andere bestanden?

Ja, dat is geen probleem. Let wel op dat u het installatiebestand niet verwijdert! Het gebruik van de USB-stick voor andere bestanden is op eigen risico. Indien u een nieuwe USB-stick nodig heeft met het installatiebestand van Bridge-It zullen daar kosten voor in rekening worden gebracht en is het vereist dat de club over een actief servicecontract beschikt.

Waar moet mijn computer aan voldoen voor Bridge-It 5?

Zie de Bridge-It ondersteuningspagina voor meer informatie.

Hoeveel installaties van het Bridge-It rekenprogramma mag ik maken?

U krijgt standaard het recht om twee installaties te maken. Dit kan bijvoorbeeld een installatie zijn op de clubcomputer en een installatie bij de wedstrijdleider thuis. Indien u meer dan twee installaties wenst te maken, is het vereist dat uw gebruikslicentie uitgebreid wordt. U kunt de licentie uitbreiden met één of meerdere beperkte licenties (recht op 1 extra installatie) of volledige licenties (recht op 2 extra installaties).

Wat kan ik allemaal met het Bridge-It rekenprogramma?

Zie de Bridge-It pagina voor meer informatie over het rekenprogramma.

Ondersteunt Bridge-It ook viertallen of individuele wedstrijden?

Nee, Bridge-It ondersteunt alleen parenwedstrijden. Het NBB-Rekenprogramma ondersteunt wel viertallen. Het NBB-Rekenprogramma is alleen beschikbaar voor verenigingen die zijn aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond.

Kan ik Bridge-It 5 en NBB-Rekenprogramma 4 op dezelfde computer gebruiken?

Aan begin van het seizoen 2018-2019 is het NBB-Rekenprogramma 4 uitgegeven als 32-bits en 64-bits versie. Bridge-It 5 wordt in eerste instantie als 32-bits programma uitgeleverd. Een 64-bits versie staat voor in de loop van 2019 gepland. Bridge-It 5 (32-bits) kan niet geïnstalleerd worden op een computer waar de 64-bits van het NBB-Rekenprogramma 4 geïnstalleerd staat (ook niet onder een ander Windows gebruiker account). Indien u Bridge-It 5 installeert op een computer waar ook deze 64-bits versie van het NBB-rekenprogramma 4 staat, dient u het NBB-Rekenprogramma eerst te verwijderen en de 32-bits versie ervan te installeren.

Voor de volledigheid: u kunt Bridge-It 5 op zowel 32-bits als 64-bits versies van Microsoft Windows installeren. Enkel wanneer u ook NBB-Rekenprogramma 4 64-bits in gebruik heeft, leidt dit tot conflicten.